Dalším, kdo hostil své kolegy ze seriálu Cesty domů, byla hospodská Bety, tedy Veronika Jeníková. Kvůli čemu si z ní utahovali? Komu šlo těsně před podáváním dezertu málem o život a proč Pavel Soukup jedl hlavně očima? Dozvíte se již zítra ve speciálním vydání kulinářského pořadu Prostřeno! od 18.00 na Primě.
Protože má prý Veronika v pražském bytě malou kuchyň, do které by se sice vešla čtveřice hostů, ale už ne televizní štáb, vymyslela náhradní variantu. Kolegy ze seriálu pozvala na večeři na chatu své nevlastní sestry Evy u Dolních Břežan.
Veronika připravila sice tříchodové menu, ale od každého udělala dvě varianty, takže vařila vlastně šest jídel. „Mám ráda systém švédských stolů, na nichž si člověk může vybrat přesně to, na co má chuť, nebo ze všeho okusit trochu. A tím jsem se řídila i při sestavování svého menu,“ zdůvodňovala. A protože ho celé stihla uvařit v předstihu, jako bonus přidala ještě sedmý pokrm – zeleninový salát.
Jako předkrm vybrala Veronika žlutý meloun s pršutem a zapečená rajčata a papriky plněné směsí balkánského sýru s plnotučným termizovaným sýrem. Jako hlavní chod připravila vepřovou kýtu nadívanou sušenými švestkami, pečenou ve směsi koření, a kuřecí stehna zase v jiné směsi koření. Ke směsi si hosté budou moci vybrat mezi divokou rýží a americkými bramborami. I v případě dezertu vymyslela Veronika dvě varianty – banány, hrušku a kompotované broskve přelité karamelem a hermelín plněný oříšky a česnekem.
Hosté se začali sjíždět až kolem sedmé hodiny večer. Pořádně vyhladovělí. Celá skupinka musela čekat na režiséra Jiřího Adamce, který ten den točil další obrazy seriálu Cesty domů a na chystanou večeři dorazil až v půl deváté. Večeře mohla začít.
„Je obrovský rozdíl mezi večerem, kdy jste hostitel, a večerem, kdy jste host. Po včerejšku jsem byl velmi unavený, byl to hodně stresující den, žádná legrace. Oproti tomu přijít, být usazen ke stolu a konzumovat, byť to bylo po celodenním natáčení seriálu, bylo velmi příjemné. Těším se na další večery,“ řekl k tomu pan režisér Adamec.