8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek?
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Úterý 30.04. 2024
Dnes má svátek Blahoslav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Seriál Cesty domů bude plný změn

13. 08. 2013 | Cesty domů
Další, v pořadí již sedmá řada oblíbeného seriálu Cesty domů, s sebou přinese různé změny a poměrně hodně nových postav. Některé z nich uvidíme i v nové znělce. A co je tou zásadní změnou? Například to, že pozornost tvůrců se upřela na dvě nové rodiny, které žijí ve dvou nových domech. A právě vila jedné z rodin – dům Kenigrů – je ústředním motivem nové znělky.

Točila jsem scénu, v níž jdu podél plotu k vile. Bylo krásné počasí a natáčení bylo příjemné a jiné než běžný natáčecí den v seriálu, bylo to takové filmové, nebo jako když se točí reklama, například se úplně jinak svítilo, byla to pro mě moc zajímavá zkušenost,“ říká nová posila seriálu Cesty domů Jana Janěková.

Seriál Cesty domů bude plný změnZnělka je vlastně něco jako reklama na seriál. Tato je již naše sedmá verze od začátku seriálu. Nová se točí vždy, když se zásadně promění složení herců nebo prostředí, případně když je potřeba změnit celkovou atmosféru. Tentokrát se poprvé mění ústřední vila, a proto jsme jí věnovali hodně prostoru, abychom si ji pořádně prohlédli a představili ji. Nejvíc času štábu zabralo tzv. časosběrné snímání vily během stmívání, které používáme v závěru znělky pod logo. Bylo o to náročnější, že tentokrát jsme ještě během snímání měnili úhel. Ale i když to trvalo devět hodin, výsledek stojí za to,“ řekla režisérka znělky k seriálu Cesty domů Maria Procházková.

Natáčení se líbilo i Veronice Freimanové, která točila své obrazy do znělky v ateliéru na schodišti ve vile Kenigrových. Ačkoli bylo ten den pod mrakem, důkladné svícení opět udělalo zázraky. Hloubku prostoru ještě dotvořil kouř, který světlo zvláštně lámal. Veronika tak vstupuje do vily, která je celá jakoby prozářená sluncem.

Ve srovnání s tím pak bylo asi méně příjemné natáčení znělky pro Marii Doležalovou, která měla bosa běhat v trávě mezi stromy. „Začínalo se brzy ráno a byla poměrně zima, navíc pršelo, měli jsme prostě smůlu na počasí,“ říká herečka. „Scéna s Marií v březovém hájku měla být prosvícená slunečními paprsky prostřelujícími mezi třepotajícími se listy. Protože ale pršelo, atmosféra se mírně posunula ze šťavnaté letní do zastřeně snové,“ vysvětluje režisérka znělky seriálu Cesty domů.

Venku natáčel i Igor Chmela, pronásledoval zločince. Ideální kulisy pro tuto scénu našel štáb v okolí ateliéru, kde se točí Cesty domů. „Tato akční scéna bavila nás všechny, Igor Chmela je pro mě tak trochu český Harrison Ford,“ říká Maria Procházková.

Seriál Cesty domů přijde po prázdninové pauze v novém kabátu

Zdroj, foto: Prima Family

Vendula Vrablová
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Seriál Cesty domů bude plný změn:

Seriál Cesty domů bude plný změn
Seriál Cesty domů bude plný změn
Seriál Cesty domů bude plný změn
Seriál Cesty domů bude plný změn
Seriál Cesty domů bude plný změn
Seriál Cesty domů bude plný změn
Seriál Cesty domů bude plný změn
Seriál Cesty domů bude plný změn
Seriál Cesty domů bude plný změn
 
Čtěte také



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !