Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 26.04. 2024
Dnes má svátek Oto
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Cesty domů: Kde se hercům líbilo, na jakou dovolenou neradi vzpomínají a kam plánují vyrazit letos?

15. 06. 2012 | Cesty domů
Máte mezi svými oblíbenými historkami nějakou z dovolené? Pokud ano, porovnejte ji s historkami ostatních. Přečtěte si, jakou dovolenou trávili a budou trávit někteří herci ze seriálu Cesty domů. Kde se jim líbilo a kam by už nikdy nejeli.

Petra Horváthová: Na Pohodě vůbec nebyla pohoda


Já jsem nikdy nezažila nějakou šílenou dovolenou, všude, kde jsem byla, bylo krásně, i když třeba ne úplně od začátku,“ říká Petra Horváthová, představitelka Vendy Bernátové. „Vybavuju si třeba vodu, na kterou jsme se vypravili se spolužáky z DAMU. Strašně lilo, takže jsme všichni promokli.

Petra HorváthováA protože jsme měli všichni všech plný zuby, pořád jsme se hádali. Ale na závěr jsme se zase usmířili, takže všechno vlastně nakonec dopadlo dobře. Dovolenou mám dost často spojenou i s různými hudebními festivaly.

Jednou jsme se vypravili na známý festival Pohoda v Trenčíně. Těšila jsem se na své oblíbené kapely, jenže jsem se jich nedočkala. Spadl tam stan, několik lidí zranil a někoho dokonce zabil. Proto na tenhle festival nevzpomínám ráda. Naopak vzpomínám na loňský pobyt v Americe. Byla to zvláštní dovolená nebo spíš prázdninová cesta, kterou bych si ráda zopakovala
,“ říká Petra Horváthová.

Iva Kubelková: Cesta do Indie a chalupa v Podkrkonoší


Iva Kubelková, která hraje v seriálu doktorku Alici Dvořákovou, dovolenou dělí na „před“ dětmi a „s“ dětmi. „Z doby, než jsem měla děti, vzpomínám třeba na cestu na Srí Lanku a do Indie. V obou zemích jsem si hodně silně uvědomovala, že nejde jen o to užít si exotickou dovolenou, ale že je mi velmi blízké, jak zdejší lidé vnímají život. Od té doby, co se mi narodily děti, je pro mě báječná každá dovolená, kterou si užijí ony. V létě jezdíváme na chalupu do Podkrkonoší, kde skáčou do potoka a chytají Iva Kubelkovážáby a všichni společně chodíme na houby.

Když je hodně velké vedro, vyrážíme k severnímu moři. A rádi si prodloužíme léto, takže v září nebo začátkem října, když je u nás už docela zima, se třeba vypravíme do nějaké exotické země za teplem a sluníčkem. Jinak si myslím, že všude na světě se dají najít hezká místa. A dnes v době internetu a tak velké dostupnosti informací, kdy si člověk o vybrané destinaci i přímo o hotelu, kde má bydlet, může všechno zjistit předem, si člověk asi málokdy vybere špatně. Alespoň mně se to nestalo,“ popisuje Iva Kubelková.

Bára Lukešová: Po Řecku s batohem na zádech


Bára Lukešová, seriálová sestra Apolena Holá z ordinace na Návrší, ráda vzpomíná, jak cestovala po Řecku. „Bylo mi asi osmadvacet a ještě jsem neměla děti, když jsem vyrazila s kamarádkou Bárou Kodetovou do Řecka. Dva měsíce jsme jezdily stopem a loděmi z ostrova na ostrov, spaly na pláži pod širým nebem nebo na lodích. Jely jsme třeba lodí na Kypr, tam jsme pobyly dva dny a pak chytly další loď do Izraele. Měly jsme ty nejlevnější palubní jízdenky samozřejmě bez kajuty, tak jsme bivakovaly  na zádi lodi, spaly tam na karimatkách a v ešusu si vařily polévku. Bára Lukešová

Dodnes na tuhle dovolenou vzpomínám. Když člověk někam jede tak dlouho, má mnohem intenzivnější zážitek, než když tam doletí za pár hodin. A na jakou dovolenou vzpomínám nerada? Když byly děti malé, vyrazila jsem s nimi do Chorvatska. Ten rok bylo strašné vedro a mladší teprve roční syn chytil virózu a měl čtyřicítky. Nikde mi ho nechtěli ošetřit, prý tam děti neberou, a poslali mě do Slovinska. Tak jsem tam jela a hledala doktora. Všechno dobře dopadlo, ale z toho stresu jsem za pár dní dostala čtyřicítky zase já. Takže půlku dovolené jsme promarodili,“ líčí Bára Lukešová. 

Martin Kraus: S přítelkyní budeme lézt po horách


Martin Kraus, který hraje seriálového záporáka Dana, je v civilu skromný a fajn kluk, který si nepotrpí na žádný luxus a nemusí jet za každou cenu k moři. „Mirek Etzler, můj seriálový táta, mě a mou přítelkyni vzal před pár týdny Martin Krauslézt na skály. Strašně moc se nám to líbilo, tak jsme se domluvili, že si to v létě zopakujeme a vyrazíme na týden. Víc zatím neplánuju, protože budu mít v létě dost práce. Buď budu točit Cesty domů, rýsuje se ještě nějaké další natáčení, nebo budu u nás na statku u koní. A s přítelkyní bych chtěl taky vyrazit na pár dní po Čechách.

Já jsem optimista a nestěžuju si, takže si nevybavuju žádnou dovolenou, ze které bych přijel otrávený. Snad jen když jsme jeli před pár lety autobusem do Itálie, strašně mě nebavila ta cesta. Jsem hodně temperamentní a neposedný a tolik hodin v autobuse pro mě bylo utrpení. Ale dovolená byla krásná, takže nepříjemnou cestu vyvážila,“ vypráví Martin Kraus.

Viktor Limr: Zamiloval jsem si Provence


Viktor LimrV seriálu odjel Viktor Limr alias Martin Kosík za prací do Anglie, ve skutečnosti si herec loni zamiloval Provence. „Byla to jedna z nejbáječnějších dovolených, jakou jsem kdy zažil. Pronajali jsme si ještě s jedním párem domek, vařili si, popíjeli víno, podnikali výlety, protože jsme tam byli autem, takže jsme nebyli na nikoho vázaní. Určitě se tam ještě někdy vrátím. Mnohem méně nadšený jsem býval z dovolených koupených přes cestovku. I na ně jsem párkrát vyrazil, když jsem si potřeboval odpočinout a pořádně se vyspat. Ale raději dávám přednost dovolené po své vlastní ose,“ říká Viktor Limr.

Vendulka Křížová: Nejlíp je mi na chalupě v Jeseníkách


Vendulka Křížová, která hraje v Cestách domů vrchní sestru Zlatu, má nepříjemné zážitky z dovolené spojené s Itálií. „Měli jsme teprve roční Anežku a stalo se nám, že nás okradli. Vzali nám nejen peníze, ale i pasy, Vendula Křížovákreditní karty, foťák, prostě všechno. A Anežka ještě poslední den nešikovně spadla a rozbila si pusu. Dneska už o tom vyprávím s úsměvem, ale tenkrát mi bylo opravdu do pláče. A nejlepší dovolená? Doufám, že ta mě teprve čeká.

Ale mám jedno místo, kde je mi vždycky dobře, které je mému srdci blízké a kam se vždycky ráda vracím. Chalupa mé maminky v Jeseníkách. Tam je krásně, ať svítí sluníčko, nebo prší. Děti to tam milují, protože tam mají lesy, louku, tři děti od mé sestry, psy, takže plno vzruchu. Když se tam všichni sjedeme, maminka říká, že pro chalupu jsme jako pohroma, ale pro nás všechny je to velká pohoda
,“ směje se Vendulka Křížová.

Klára Jandová: Těším se na jezevčíkářský tábor


Klára JandováKlára Jandová, jinak zdravotní sestřička Helča, přiznává, že pro ni je každá dovolená šílená hned v začátcích, protože má hrůzu z toho, že nezvládne zabalit nebo že něco zapomene doma. „Ale pak se mi tam líbí a jsem šťastná, že přijdu na jiné myšlenky a odpočinu si. Ať je to u nás na horách nebo někde v cizině. Když to jde, beru s sebou i své pejsky – jezevčíky. Co podniknu letos v létě, nevím, vím jen to, že mě čeká jezevčíkářský tábor a na něj navazující nějaké další akce,“ říká Klára Jandová.

Jiří Adamec: Dovolená na lodi


Nejbáječnější dovolenou jsem zažil před pár měsíci, kdy jsme si projeli lodí oblast Malých Antil v Karibiku,“ říká režisér Cest domů Jiří Adamec. „Naopak žádnou nejhorší dovolenou si nevybavuju. Já měl v životě v mnoha oblastech kliku a platí to i při výběru dovolených. Nevzpomínám Jiří Adamecsi, že bych se někdy ocitl v krajně nepříznivém terénu, který by mě nějak ohrožoval, zažil nepřízeň počasí nebo se nám dovolená nějak zásadně nelíbila.

Možná je to proto, že si vybíráme vždycky destinace, kde je všechno zajištěno. Ani já, ani má žena nejsme dobrodružné povahy, takže se nevydáváme někam, kde hrozí nějaké riziko. Možná je to pro někoho trochu zbabělé, ale my raději sázíme na jistotu, než abychom se pouštěli do nějakých bláznivých experimentů
.“

Miroslav Šimůnek: Dovolená jako práce


Miroslav Šimůnek, představitel protivného doktora Doudy, dovolenou nikdy neplánuje, vždycky se rozhodne během pár dní a vyrazí. „Před časem jsem Mirek Šimůnekžil několik let v zahraničí a i když jsem tam pracoval, bral jsem ten čas jako jednu velkou dovolenou. A nejúžasnější bylo, když jsem tam točil film. Vůbec mi to nepřipadalo jako práce, ale naopak jako krásný relax.

Za nejhorší dovolenou považuju tu, na kterou jsem se vydal s jednou kamarádkou. Letěli jsme na Kanárské ostrovy, ale už v letadle jsme se pohádali. Nakonec jsme si vzali každý svůj apartmán, takže jsme byli na dovolené sice spolu, ale trávili ji každý sám. A to fakt nedoporučuju, je škoda, když nemáte zážitky s kým sdílet, komu svěřit. To už bych nikdy nechtěl zažít
,“ vzpomíná herec. 

Ladislav Potměšil: Léto ve srubu


S mou ženou Jájinkou (herečka Jaroslava Brousková pozn. red.) jsme mockrát u moře nebyli. O to víc jsme si užili asi před deseti lety dovolenou v Tunisku v Tabarce. Vyrazili jsme tam jen sami dva aLadislav Potměšil ne na dlouho, jen na deset dní, ale dovolená stála za to.

Jinak nejkrásnější dovolenou zažívám vždycky na našem srubu u Rožmitálu pod Třemšínem, kam jezdíváme pravidelně a chystáme se tam i letos. Je tam všude kolem krásná příroda, chodíme na houby, na procházky a na výlety s naší fenkou Lízou. Když jim to čas dovolí, na pár dní za námi vždycky přijedou děti s vnoučaty. Tam je nám všem dobře,“ těší se na léto Ladislav Potměšil, který hraje v Cestách domů doktora Petra Kosíka.

Pavel Soukup: Nehnu se z chalupy


Nejkrásnější dovolené byly, když byly ještě děti skladné, to znamená malé, a mohly spát v autě. Sjezdili jsme s nimi například Francii. Vzpomínám si, jak jsme jim jednou za Avignonem v autě rozestlali a všichni jsme sledovali západ slunce a bylo nám moc dobře. A nejhorší dPavel Soukupovolenou jsem prožil v Itálii v Rimini, kde se nám asi na tři čtvrtě hodiny ztratila tehdy tříletá Pamelka. Celá pláž měla pohotovost, my jsme zoufale běhali a hledali ji.

Nic se jí nestalo, ale ty okamžiky byly strašné! Letos vůbec žádné plány nemám, takže se buď někam rozjedu ze dne na den, nebo vyrazím do Českého Krumlova, kam se chystám už pár let. Další možnost je, že odjedu na chalupu na Kutnohorsko a nehnu se odtud. Už dávno jsem zjistil, že se nepotřebuju strkat autem na dálnicích nebo v Chorvatsku zakopávat o Čechy, ale že nejlíp je mi na chalupě. A protože definice chalupy je, že nikdy není hotovo, protože tam má člověk pořád co dělat, nudit se rozhodně nebudu
,“ plánuje seriálový kapitán Vejnar – Pavel Soukup.


Zdroj, foto: Prima Family

Vendi V.
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Cesty domů: Kde se hercům líbilo, na jakou dovolenou neradi vzpomínají a kam plánují vyrazit letos?:

Cesty domů: Kde se hercům líbilo, na jakou dovolenou neradi vzpomínají a kam plánují vyrazit letos?
Cesty domů: Kde se hercům líbilo, na jakou dovolenou neradi vzpomínají a kam plánují vyrazit letos?
Cesty domů: Kde se hercům líbilo, na jakou dovolenou neradi vzpomínají a kam plánují vyrazit letos?
Cesty domů: Kde se hercům líbilo, na jakou dovolenou neradi vzpomínají a kam plánují vyrazit letos?
Cesty domů: Kde se hercům líbilo, na jakou dovolenou neradi vzpomínají a kam plánují vyrazit letos?
Cesty domů: Kde se hercům líbilo, na jakou dovolenou neradi vzpomínají a kam plánují vyrazit letos?
Cesty domů: Kde se hercům líbilo, na jakou dovolenou neradi vzpomínají a kam plánují vyrazit letos?
Cesty domů: Kde se hercům líbilo, na jakou dovolenou neradi vzpomínají a kam plánují vyrazit letos?
Cesty domů: Kde se hercům líbilo, na jakou dovolenou neradi vzpomínají a kam plánují vyrazit letos?
Cesty domů: Kde se hercům líbilo, na jakou dovolenou neradi vzpomínají a kam plánují vyrazit letos?
Cesty domů: Kde se hercům líbilo, na jakou dovolenou neradi vzpomínají a kam plánují vyrazit letos?
 
Čtěte také



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
Na seriál jsem koukala tak jsem si i přečetla,co budou představitelé dělat ..Smajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles