Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 25.04. 2024
Dnes má svátek Marek
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

První krok - Seriál z prostředí taneční akademie

21. 01. 2012 | První krok
Vzlety a pády mladých nadějných tanečníků pod vedením bývalé profesionální tanečnice a ředitelky taneční akademie Kláry Jakubské (Veronika Žilková). Jenom dva nebo tři absolventi akademie mohou být úspěšní.

První krok je o tanci, talentech a velkých ambicích. Předlohou Prvního kroku, který vznikl pod režijním vedením Jiřího Vejdělka a Jána Sebechlebského, je španělský seriál Un Paso Adelante. Hudba, tanec, vášeň a emoce, přetavené do všech tanečních stylů, od klasického baletu až po hip hop, street dance a afro dance, na to všechno se mohou těšit na jaře diváci
TV Nova.

JIŘÍ VEJDĚLEK - Režisér seriálu První krok


První krokSeriál První krok režíroval Jiří Vejdělek, režisér mimo jiné dvou z divácky nejúspěšnějších filmů poslední doby, Žen v pokušení a Mužů v naději.

Měl jste při obsazování rolí seriálu První krok od začátku jasno, nebo jste u některé z postav dlouho přemýšlel?
První krok byl výjimečný i v tom, že jsem musel najít představitele, kteří byli schopni zvládnout náročný herecký víceboj: Museli umět nejenom dobře hrát, ale také výborně tančit, zpívat, a ještě u toho dobře vypadat.

U profesorského sboru jsem měl jasno, vsadil jsem na Veroniku Žilkovou, Pavla Kříže nebo například Kláru Issovou. Potřeboval jsem spolupracovat s lidmi, kteří mají temperament, smysl pro humor a jsou pro každou špatnost, aby byl seriál patřičně vtipný, zábavný a odlehčený. Do rolí studentů jsem si vybral nové neokoukané tváře a těla. Na První krok byl největší casting, který jsem zatím pořádal.

Nastala při natáčení seriálu První krok nějaká kuriózní situace?
Spousty, jak to v příbězích ze školního prostředí bývá. Navíc pochopitelně studenti v seriálové škole nestudují jenom předměty, které jim předepisují osnovy, ale také berou vydatné lekce v lásce a milostných dobrodružstvích. A protože řada herců byla opravdu mladá, jeden herecký pár se dokonce přiznal, že bude natáčet svůj první polibek, byla kolem toho spousta studu.

Ovšem jen do té doby, než jednou Pavel Kříž nečekaně přivítal studenty ve třídě úplně nahý a v tomto „kostýmu“ jim udělil přednášku o herecké nahotě. Od té chvíle už se nestyděl nikdo. Ani při milostných scénách ani při tanci. Dokonce i Ondřej Vlach si střihl divoký rock’n’roll.

Co pro vás bylo vůbec nejnáročnější?

Udržet ten pytel blech, tím mám na mysli mladé herce, v přiměřené disciplíně. Nebylo snadné uhlídat jejich temperament. Občas jsem si připadal jako dozor na skautském táboře. Musel jsem dávat pozor, aby mi někdo neotěhotněl přímo při natáčení. V zoufalství jsem rozdával antikoncepci.

První krokObvykle působíte jako solitér, proč jste První krok natáčel s režisérem Jánem Sebechlebským?
Došlo k tomu kvůli nehodě. Zranila se nám jedna z hlavních mladých představitelek Šárka Vaculíková a nám nezbývalo než natáčení na čas přerušit. Já jsem se potom musel zavřít ve střižně, aby dokončování mohlo proběhnout podle domluvených smluv a v řádných termínech.

Proto musel být najat Ján Sebechlebský, který zatímco já jsem střihal, natočil podle mnou nastavené koncepce čtyři díly uprostřed seriálu. Když jsem měl hotovo ve střižně, vrátil jsem se na plac, abych dotočil finále.

Co bylo na seriálu První krok finančně nejnáročnější?
Kromě rozdávané antikoncepce asi nejdráž vyšlo studio v Holešovicích, ve kterém byla postavena celá taneční akademie i se studentskou kolejí a velkým tanečním sálem.


Zdroj:NOVA
Zdroj, foto:NOVA

Vendi V.
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku První krok - Seriál z prostředí taneční akademie:

První krok - Seriál z prostředí taneční akademie
První krok - Seriál z prostředí taneční akademie
První krok - Seriál z prostředí taneční akademie
První krok - Seriál z prostředí taneční akademie
První krok - Seriál z prostředí taneční akademie
První krok - Seriál z prostředí taneční akademie
První krok - Seriál z prostředí taneční akademie
První krok - Seriál z prostředí taneční akademie
První krok - Seriál z prostředí taneční akademie
První krok - Seriál z prostředí taneční akademie
 
Čtěte také



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
Obsazení dobré..nechám se překvapitSmajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles