Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 25.04. 2024
Dnes má svátek Marek
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Vyprávěj: začíná natáčení nových dílů retro seriálu

3. 04. 2010 | Seriál Vyprávěj

První klapka v Jizerských horách spustila ve čtvrtek 1. dubna 2010 natáčení druhé řady oblíbeného a TýTý 2009 oceněného retro seriálu České televize Vyprávěj. Nové díly se budou odehrávat v letech 1973–1978.

 

„Posun nastane ve výpravě, v kostýmech, rekvizitách, grafice i dalších tvůrčích složkách. Příběhy postav navážou na ty předchozí, ale zároveň se svým způsobem bude jednat o samostatnou sérii s uzavřeným příběhem,“ slibuje autor seriálu Rudolf Merkner. Naplánováno je zatím 110 natáčecích dní. Realizace interiérů proběhne mimo jiné ve studiích na Kavčích horách. Velká část seriálu se bude odehrávat v exteriérech: „Nyní na jaře budeme jako jedny z prvních natáčet zimní scény na horách. S našimi hrdiny se diváci ve druhé sérii dostanou na řadu dalších zajímavých míst. Jedna z epizod se bude například odehrávat na typické dovolené v NDR,“ prozrazuje producent seriálu Filip Bobiňski. Druhou řadu seriálu uvede Česká televize v září 2010.

 

Prvních 26 dílů seriálu Vyprávěj vysílala Česká televize od 31. srpna 2009 do 22. února 2010. Všechny epizody se umístily v týdenním TOP5 ČT, z toho 12krát kralovaly na prvním místě.

 

Od 31. srpna 2009 byly spuštěny webové stránky seriálu www.ceskatelevize.cz/vypravej. Za celé období k minulému týdnu je navštívilo celkem 700 000 unikátních návštěvníků, kteří si zobrazili celkem 5 813 000 stránek. Videa na webovém speciálu seriálu Vyprávěj patří k nejsledovanějším vůbec. Průměrná sledovanost jednoho dílu seriálu na internetu byla 250 000 diváků.

 

Divácká oblíbenost seriálu Vyprávěj se odrazila také v nominacích na ceny TýTý za rok 2009. Seriál získal celkem čtyři nominace. V kategorii hereček se mezi nejoblíbenějšími umístily Nina Divíšková a Veronika Freimanová. V kategorii herců se v nominované pětici díky hlasům diváků objevil Svatopluk Skopal. Vítězství si seriál v divácké anketě TýTý 2009 vydobyl v kategorii televizních seriálů. „Děkujeme divákům za hlasy, které našemu seriálu poslali. Je to pro naši další práci důležitá podpora,“ neskrývá svoji velkou radost z prestižního ocenění producent seriálu Filip Bobiňski: „Věřím, že u Vyprávěj se nám podařilo povýšit obsah nad formu. Snažíme se vyprávět moderními filmařskými postupy, lehkou rukou, ale příběhy našich postav jsou opravdové, takové, které jsme všichni žili a můžeme se s nimi ztotožnit. A i když je seriál naplánován na více dílů, tak vzhledem k tomu jak dlouhé období pokrývá, neustále nacházíme zajímavá témata a prostředí, do kterých se můžeme s diváky podívat. Myslím, že je na co se těšit.“

 

Zdroj: Česká televize

 

Mirka Bali

ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Komentáře
« Předchozí   1   2   3  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
se nám moc líbí, těšíme se na pokračování i reprízySmajlíkSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
Když to dávali v telce,tak jsem se měla na co těšit.Fakt nádhernej seriál-odpočinkový.Žádná střílečka,vraždy.
Obrázek uživatelky
profil
Smajlík Nemám ráda tento seriál.
Obrázek uživatelky
profil
Seriál jsem sledovala právě na stránkách ČT. Pouštím si ho vždy, když potřebuji zvednout náladu. Smajlík Moc se mi líbí kombinace dobových dokumentů s dějeme. Opravdu velmi povedený seriál - konečně po dlouhé době.
Obrázek uživatelky
profil
Já jsem tento seriál nesledovala a dost mě to mrzí.Doufám, že ho bude ČT reprízovat.
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles