Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 19.04. 2024
Dnes má svátek Rostislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Třetí řada úspěšného seriálu Vyprávěj od 2. září každý pátek

2. 09. 2011 | Seriál Vyprávěj
Příběhy, které psal sám život. Sága rodiny Dvořákových dospěla do „osmdesátek“ a bude co sledovat – s kým nezametla doba, s tím zatočil osud. Po velkých změnách 60. let a po stojatých vodách normalizace dochází v 80. letech znovu k uvolnění a naši hrdinové se ocitají na důležitých životních křižovatkách. A právě na jejich vzájemné vztahy se tvůrci nových dílů seriálu roku Vyprávěj soustředili především.

Na ČT1 tento pátek 2. 9. Vyprávěj – 2. ohlédnutí. Návrat k příběhům hrdinů populárního retro seriálu. Od 9. 9. se Vyprávěj vrací obrazovky Jedničky zcela novými příběhy každý pátek ve 20:00 vrací.

 „Nové pokračování seriálu je daleko osobnější a intimnější. Naši hrdinové zrají a přichází období nejen manželských krizí, ale i jiných životních peripetií,“ říká režisér Arichtěv. Oblíbení hrdinové nejsou ušetřeni ničeho, co doba „nabídla“: céčka, móda plísňových džínů a ramenních vycpávek, spartakiáda, chmelové brigády a lampiónové průvody, zakázané ovoce západní hudby, vojenské cvičení a řadu dalších událostí tvoří dobové pozadí pro bohaté příběhy životních proher i výher, bouřlivé vztahy, dětské vylomeniny: Karel stojí mezi dvěma ženami a nedokáže se rozhodnout.

Vrací se sice k Evě, ale jeho milostný poměr s Kamilou pokračuje. Eva se vyspí s Jardou a neví, jestli o tom má říct Veronice. Lýtka se zapalují také malému Honzíkovi – začíná si všímat holek a společně s kamarádem Rosťou provádí jednu vylomeninu za druhou. Babi prožívá chvilkové štěstí, když se jí podaří usmířit své syny, idylka ale končí v okamžiku, kdy se bratři pohádají kvůli maminčině závěti. Tonda se znovu dostává na tenký led, zatímco Zuzka nastupuje jako výpomoc do školní družiny. Prominentní rodina Francových bude víc než kdy jindy ovlivňovat osudy hlavních hrdinů. Do děje se vracejí Ota Slaňoch, tentokrát jako majitel baru a diskotéky, a Kohoutek, který se věnuje dabingu videokazet. Radim a Milada přinutí babi rozdělit majetek a plánovanou výstavbu rodinného domu nafouknou do obrovských rozměrů…
Vyprávěj boduje u diváků tím, že přináší příběhy ze života, které prožili i mnozí z nich a že se se „svými“ hrdiny  mohou vrátit do mládí. Scenárista Rudolf Merkner přiznává: „Moje prožitky a prožitky mé rodiny a známých výrazně prostupují celou třetí řadou. Osobní zkušenost bývá nejzajímavější a nejlepší. Diváci si toho vždycky všimnou a dokážou to ocenit. Za to jim moc děkuji“.

Pro Českou televizi vyrábí Vyprávěj Dramedy Productions, vedoucím scenáristou je Rudolf Merkner, režisérem Bisi Arichtěv, šéfdramaturgem Aleš Ulm. Autor konceptu a producent Filip Bobiňski k četným ohlasům v tisku poznamenává: „Podstatné asi je, že seriál vyvolává diskuse, je to tedy asi téma, které diváky zajímá. Příběhy, které vyprávíme, jsou vždy ovlivněné subjektivními vzpomínkami těch, kteří je píšou, a každý si tu dobu pamatuje jinak.

Nina Divíšková, Veronika Freimanová, Svatopaluk Skopal, Roman Vojtek, Eva Kerestešová, Radoslav Brzobohatý, Veronika Žilková, Mahulena Bočanová a mnozí další oblíbení herci ztělesňují i v dalších dílech hrdiny příběhů, které divákům vypráví Honzík Dvořák. Ale i děti „stárnou“ a tak mají v této řadě nové představitele – Honzík na pokraji puberty Zdeňka Piškulu, Lucinka Adélu Kunzovou a neposednou dětskou partu doplňuje Jakub Stádník v roli kamaráda  Rosti. Těšme se i na zcela nové postavy a nové herce - například „totalitní papaláše“, rodiče Jardy France, vytvořili Zlata Adamovská a Zdeněk Žák nebo ředitele školy, ve které pracuje Zuzka, Pavel Zedníček. Vrací se figurky Martina Zounara a Jana Budaře.

„Loňský rok nám přinesl úspěch u diváků i ocenění v TýTý – cenu za seriál roku, absolutní vítězství ve 20. ročníku této prestižní televizní ankety a Veronika Freimanová zvítězila v kategorii herečka. Producenti seriálu obdrželi za Vyprávěj také Zlatou nymfu na festivalu v Monte Carlu,“ raduje se šéfdramaturg ČT1 Aleš Ulm.


Zdroj: Česká televize

Mirka Bali
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !