Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 18.04. 2024
Dnes má svátek Valérie
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Radim Fiala a Vánoce

Vzpomínka na Vánoce

Myslím si, že pro všechny děti jsou Vánoce časem překvapení, dárků, záhad , zvyků a volna. A tak jako každý, kdo už vyrostl z milosrdné lži, že dárky nosí Ježíšek, tak i já vzpomínám na Vánoce v 70. a 80. letech minulého století moc rád a s nostalgií. Je to zvláštní, ale všechny ty hokejky, svetry, zimní bundy a boty jsem dostával hrozně rád! Ale největší radost jsem měl asi, když jsem pod stromečkem našel v té době zcela unikátní lyže Blizzard Pro Sport, které mi pak vydržely následujících 25 sezón až do doby carvingů. Vlastně i brankářská vyrážečka Artis zanechala ve mně nesmazatelné stopy!

 

Jak vypadají vánoční svátky u vás v současné době?

Pakliže trávím vánoce s rodinou, menu je následující:
snídaně: maminčina vánočka a kakao
oběd: čočka na kyselo
večeře: šunkové rolky s křenem,  silný rybí vývar s jikrami a mlíčím  se smetanou a octem nebo čirý rybí vývar, smažený kapr s bramborovým salátem buď s domácí majonézou, nebo s olejem, a protože má ryba plavat, je na výběr plzeňské pivo či suché bílé víno!

 

Když připravuji večeři sám, dávám přednost Carským vejcím s kaviárem, silnému rybímu vývaru s vnitřnostmi a jako hlavní chod je hovězí Stroganov s rajskou omáčkou a smaženým bramborem. Tady bych volil spíše sušší sekt.

Na co se budu o Vánocích dívat v televizi

Před 13lety, 24. prosince nad ránem, jsme s kamarády z Bohunic vymysleli, že by nebylo do věci se každý rok 24. 12. ve 12 hodin potkat, a začali jsme tomu říkat Zlatá šupinka. Tento zvyk se zachoval dodnes a jsem tomu rád! A jestli se budu na něco dívat, tak jedině na usměvavé tváře všech, koho letos o svátcích potkám! Čili, šťastné a veselé!

 

Zdroj: NOVA

Foto: Archiv  TV NOVA

 

Mirka Bali

ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !