Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 25.04. 2024
Dnes má svátek Marek
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Prostřeno - Švédský stůl Veroniky Jeníkové

31. 01. 2011 | Cesty domů
Dalším, kdo hostil své kolegy ze seriálu Cesty domů, byla hospodská Bety, tedy Veronika Jeníková. Kvůli čemu si z ní utahovali? Komu šlo těsně před podáváním dezertu málem o život a proč Pavel Soukup jedl hlavně očima? Dozvíte se již zítra ve speciálním vydání kulinářského pořadu Prostřeno! od 18.00 na Primě.

Protože má prý Veronika v pražském bytě malou kuchyň, do které by se sice vešla čtveřice hostů, ale už ne televizní štáb, vymyslela náhradní variantu. Kolegy ze seriálu pozvala na večeři na chatu své nevlastní sestry Evy u Dolních Břežan.

Veronika připravila sice tříchodové menu, ale od každého udělala dvě varianty, takže vařila vlastně šest jídel. „Mám ráda systém švédských stolů, na nichž si člověk může vybrat přesně to, na co má chuť, nebo ze všeho okusit trochu. A tím jsem se řídila i při sestavování svého menu,“ zdůvodňovala. A protože ho celé stihla uvařit v předstihu, jako bonus přidala ještě sedmý pokrm – zeleninový prima-prostreno-u-veroniky-jenikovesalát.

Jako předkrm vybrala Veronika žlutý meloun s pršutem a zapečená rajčata a papriky plněné směsí balkánského sýru s plnotučným termizovaným sýrem. Jako hlavní chod připravila vepřovou kýtu nadívanou sušenými švestkami, pečenou ve směsi koření, a kuřecí stehna zase v jiné směsi koření. Ke směsi si hosté budou moci vybrat mezi divokou rýží a americkými bramborami. I v případě dezertu vymyslela Veronika dvě varianty – banány, hrušku a kompotované broskve přelité karamelem a hermelín plněný oříšky a česnekem.

Hosté se začali sjíždět až kolem sedmé hodiny večer. Pořádně vyhladovělí. Celá skupinka musela čekat na režiséra Jiřího Adamce, který ten den točil další obrazy seriálu Cesty domů a na chystanou večeři dorazil až v půl deváté. Večeře mohla začít.

„Je obrovský rozdíl mezi večerem, kdy jste hostitel, a večerem, kdy jste host. Po včerejšku jsem byl velmi unavený, byl to hodně stresující den, žádná legrace. Oproti tomu přijít, být usazen ke stolu a konzumovat, byť to bylo po celodenním natáčení seriálu, bylo velmi příjemné. Těším se na další večery,“ řekl k tomu pan režisér Adamec.

Zdroj: Prima

Veronika J.
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Prostřeno - Švédský stůl Veroniky Jeníkové:

Prostřeno - Švédský stůl Veroniky Jeníkové
Prostřeno - Švédský stůl Veroniky Jeníkové
 
Čtěte také


Pouze přihlášení mohou vkládat komentáře. Přihlásit se.

Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
tu plněnou hrušku bych si dala taky a ochutnala bych tu plněnou kýtu těma švestkama...to jsem ještě nejedla. V. Jeníkovou jsem měla vždycky ráda - připadá mi "úplně normální" Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
dneska snad taky budu stíhat. Dívám se hlavně když tam jsou známé osobnosti Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
koukala jsemSmajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles