Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 19.04. 2024
Dnes má svátek Rostislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Odešla populární tvář seriálu Ulice herec Bořivoj Navrátil

1. 11. 2011 | Ulice
Představitel oblíbeného kapitána Bařinky ze seriálu TV Nova Ulice, herec Bořivoj Navrátil, v pondělí 31. října 2011 podlehl dlouhému boji s rakovinou. Odchodu populárního herce, který v září oslavil své 78. narozeniny, hluboce litují i jeho herečtí kolegové a také vedení TV Nova.

Bořivoj Navrátil od roku 2006 hrál jednu z nejpopulárnějších postav seriálu TV Nova Ulice, kapitána Bařinku. V pondělí 31. října 2011 zemřel  po dlouhém boji s rakovinou, s níž bojoval do poslední chvíle. Informace o jeho smrti se dotkla také hereckých kolegů a členů štábu seriálu Ulice, s nimiž spolupracoval.

Vedení TV Nova a štáb seriálu Ulice soucítí s rodinou Bořivoje Navrátila, která právě prožívá své nejtěžší chvíle. „Je nám velmi líto, že odešla tak významná osobnost, jakou pan Bořivoj Navrátil byl. Svou rolí kapitána Bařinky, kterou ztvárňoval v seriálu Ulice, se velkou mírou podílel na jeho úspěchu u televizních diváků,“ řekl generální ředitel TV Nova Jan Andruško.

„Bylo nám ctí potkat při spolupráci někoho tak výjimečného, jakým byl pan Navrátil. Vzpomínám, když po půl roce boje se svou nemocí nás pan Navrátil požádal, abychom raději jeho postavu ukončili. Odůvodnil to tehdy tím, že nám nechce komplikovat práci, že nemůže garantovat svoji spolehlivost, která pro něj byla prvořadá. Navštívili jsme ho tehdy v nemocnici s šéfautorem Matějem Podzimkem a společně vymysleli jeho rozloučení s Ulicí. Vzpomínám si, jak pookřál, když jsme společně vymýšleli jeho poslední scény. Velké, velké setkání! Předmětné díly jsme odvysílali na jaře tohoto roku. Od té doby jsme už jen z povzdálí s obdivem sledovali jeho statečný nesobecký boj. Považujeme si za čest, že někdo velikosti pana Navrátila spojil svůj talent a jméno se seriálem Ulice. Vzpomínce na pana Navrátila se už v této chvíli věnujeme na stránkách Ulice,“ řekl producent seriálu Ulice Michal Reitler.

„Byl to skvělý herec a hlavně znamenitý člověk. A takoví lidé by měli zůstat na věky mezi námi,“ uvedl Navrátilův dlouholetý kolega, herec Rudolf Hrušínský.

Bořivoj Navrátil se narodil 26. září 1933 v Kroměříži a poprvé se objevil na divadelní scéně v roce 1951 jako ochotník. Během své kariéry ztvárnil desítky filmových a televizních rolí, hrál charakterní role (Už zase skáču přes kaluže, Pozor vizita, Sestřičky), ale také kriminálníky (Třicet případů majora Zemana). Mezi jeho slavné role patří i předseda Světové rady v seriálu Návštěvníci nebo podivín ve filmu Knoflíkáři. V seriálu Ulice, který vysílá TV Nova, hrál od června 2006 a nezapomenutelně v něm ztvárnil kapitána Bařinku.



Zdroj:NOVA

Mirka Bali
ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 
Čtěte také



Komentáře
« Předchozí   1   2  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
Myslím si, že by si zasloužil hezčí článek a nadpis, než jen že odešla populární tvář. Byl úžasná osobnost a věnoval se i jiným činostem než jen natáčení seriálu Ulice. Čest jeho památce.
Obrázek uživatelky
profil
je ho škoda,snad se už má lépe v tom hereckém nebi.
Obrázek uživatelky
profil
Jak říkal Bolek Polívka:
Už se kácí v našem lese.
Obrázek uživatelky
profil
Měla jsem ho ráda jako herce, je ho škoda
Obrázek uživatelky
profil
Byl to dobrý herecSmajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles