Nejlepší velikonoční beránek?Nejlepší velikonoční beránek? MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Jak vyfouknout velikonoční vajíčkoJak vyfouknout velikonoční vajíčko Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Velikonoční nadílka
Soutěžte s námi o 350 skvělých výher
do konce zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 29.03. 2024
Dnes má svátek Taťána
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Dokonalý svět – rozhovor Jana Hlaváčová

16. 11. 2010 | Dokonalý svět

Vaše seriálová Alžběta je šedá eminence redakce, ale současně i její dobrá duše. A navíc má i průvodní slovo.

Hledali jsme velice poctivě tu správnou polohu, aby to nebylo jenom suché vyprávění, ale aby vyzněl její vztah k lidem a událostem.

 

Jak jste se v této roli cítila?

Pro mě bylo zajímavé, že jsem doposud ještě nikdy neměla šanci zahrát si takovou povahu. Cítila jsem, že za jejími jedy a veškerou ironií je dobrý, slušný člověk. Když něco hoří, tak je tam vždycky Alžběta, která pomůže. Moc mě bavily její slovní šarvátky s Michelle. Líbil se mi scénář, měla jsem pocit, že je velmi poučený, že jeho autorka velmi dobře zná prostředí i způsob komunikace lidí v něm, která je rozhodně neobvyklá. A zaujal mě i Alžbětin osud.

 

V seriálu figuruje řada zajímavých, a přitom svobodných žen. Takových je čím dál víc i v naší životní realitě.

Mám pocit, že je to obrana. Po několika špatných zkušenostech už ty ženy nikoho nechtějí. Chtějí se postavit na vlastní nohy, nikoho nepotřebovat, nebýt na nikom závislé. Myslím tedy, že to není životní program, ale důsledek.

 

Cítila byste se ve světě vysoké módy dobře?

Když mám nějaké trable, tak mám stejně jako většina ženských chuť udělat si radost a něco si koupím, když na to mám. Ale stejně tak neopovrhuji spoustou pěkných věcí, které se dají najít v sekáči. Nejsem snob, který musí kupovat za každou cenu drahé věci a vystavovat značkové cedulky. Takže ráda se hezky obléknu, ale žít v tomto světě bych asi nedokázala. Připadá mi trošku povrchní, možná proto, že jsem se v něm nikdy naplno nepohybovala. Ale chápu lidi, pro něž je to vášeň. Žijí pro svou profesi stejně jako já pro tu svou, takže je rozhodně neodsuzuji, jen bych sama v tomto světě pracovat nechtěla.

 

Proč jste přijala roli v seriálu?

Mám ráda hereckou profesi. A když navíc máte to štěstí, že vám nabídnou projekt této kvality, tak nemáte důvod odmítnout.

 

Vždycky čtete celý scénář?

Ano. Musím vědět, kde moje postava začíná, čím prochází, abych si rozvrstvila výrazové prostředky, energii atd. Abych si toho člověka prostě vystavěla od začátku do konce. Zajímá mě, do čeho jsem zasazená, co mám přidat, co se ode mě očekává... Střelby od boku nejsou můj styl.

 

Pořád vás práce baví? Nezatoužila jste alespoň na chvíli zůstat doma?

Dvě odpoledne týdně učím, v poslední době jsem nebyla obsazována v divadle, takže to nebylo tak strašné. A když dostanu kratší nabídku, dá se to vydržet. Ke konci sezóny jsem už byla ráda, že bude chvíli klid. Naši mi říkají: Pořád si myslíš, že všechno zvládneš. Ty se strháš. Já si totiž i doma dělám všechno sama. Občas už začínám cítit únavu nebo nechuť někam jít. Musím se přemlouvat a třeba už od rána jsem z toho špatná. S přibývajícími roky jsem unavenější a cítím, že už musím začít brzdit.

 

Jak se vám líbil jako partner pan Kukura?

Na place jsme skvěle spolupracovali. Je to šarmantní muž a myslím si, že byl do role vydavatele Maxy obsazen úplně přesně.

 

Zdroj: NOVA

 

Mirka Bali

ChytráŽena.cz




Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Komentáře
« Předchozí   1   2  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
Paní Jany Hlaváčové si velmi vážím, skvělá herečka, dokonalá dáma. Nepodbízí se nevkusu a nepamatuji se, že by hrála v nějakém škváru. Kdo umí se prodává sám a je vidět, že si role vybírá, podle kvality a ne pouze s honbou za penězi.
Obrázek uživatelky
profil
je prostě skvělá a výborně hraje ...
Obrázek uživatelky
profil
Mám ji moc ráda,výborná herečkaSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
Vyborna herecka, vi, co chce, velmi prijemna a jeji role skvele upoutaji
Obrázek uživatelky
profil
herečku mám ráda, je to pravá dáma.
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles

Kraslice