Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Středa 24.04. 2024
Dnes má svátek Jiří
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Chytrá žena

Dobrá manželka - postavy a herci seriálu

8. 06. 2011 | Dobrá manželka

Dramatický seriál z právnického prostředí Dobrá manželka mapuje osudy Alicie Florrickové (Julianna Marguliesová, Pohotovost), manželky vlivného státního návladního (pan Božský ze Sexu ve městě), obviněného v silně medializovaném skandálu z braní úplatků a sexu s prostitutkami.


Postavy seriálu


Alicia Florricková (Julianna Marguliesová)


Alicia Florricková (Julianna Marguliesová) byla vždy dokonalá dívka, která se stala vzornou manželkou a matkou dvou dětí. Manželovi byla oddaná a nikdy se ho nesnažila zastínit. Když ale skončil ve vězení po velkém skandálu, musí čelit veřejné ostudě a postarat se o rodinu. Po třinácti letech se vrací do pracovního procesu a rozhodně to nemá lehké. Své místo v právnické firmě si musí vybojovat a začít ode dna. Má zkušenosti ze života ve vyšší společnosti a ví, že když potřebujete pravdivé a obsažné informace, je lepší zajít za sekretářkou než za ředitelem. Manželovým lžím věřila tolik let, že je teď ve střehu a učí se rozpoznávat, když někdo nemluví pravdu. Není ale žádná superprávnička, někdy případy prohraje nebo udělá chybu. Dokáže ale cítit s klienty, protože ví, jak je těžké, když vás okolí odsoudí.


Will Gardner (Josh Charles)


dobrá manželkaBývalý přítel a spolužák Alicie z univerzity Will Gardner jí sehnal místo v právnické firmě Stern, Lockhart & Gardner, v níž je partnerem. Brání ji před ostatními zaměstnanci a Dianou, kteří nevěří v její schopnosti. Zajímá ho, jak se Alicia s novou situací vyrovná, a pořád to mezi nimi jiskří. Je jedním z padesáti nejpřitažlivějších chicagských svobodných mládenců a zdá se, že je pro něj život peříčko.


Diane Lockhartová (Christine Baranski)


Rázná feministka a partnerka firmy, která podporuje ostatní právničky. Je velmi liberální a má vyhraněné názory. Například nesnáší zbraně a násilí. V životě obětovala mnohé, aby se dostala na vrchol, a Alicii vyčítá, že se kvůli rodině vzdala kariéry.


Kalinda Sharmaová (Archie Panjabi)


Indická kráska a soukromá vyšetřovatelka právnické firmy předtím dva roky pracovala pro Petera, Aliciina chotě. Pak ji vyhodil. S Alicií se časem spřátelí, jejich vztah však naruší odhalení, že měla s Peterem aféru. Kalinda pohlíží na život s vypjatým cynismem a má sexuální pletky s oběma pohlavími. Často hraje důležitou roli v Aliciiných případech, občas se ale nechová příliš eticky.


Peter Florrick (Chris Noth)


Peter Florrick (Chris Noth), mocný státní návladní v Cook County, byl obviněný ze zneužití úřadu, tunelování veřejných fondů a sexu s prostitutkami. I když skončil ve vězení, má pocit, že je skandál jen drobnou překážkou na jeho cestě k vrcholu. Není těžké si ho oblíbit, ale člověk se před ním musí mít na pozoru. Kdekdo se diví, proč se s ním Alicia nerozvede. Jeho motivy mohou být všelijaké, ale jeho láska k dětem je nezpochybnitelná.


Herci


J
ulianna Marguliesová


Julianna Marguliesová se proslavila jako sestra Carol Hathawayová v seriálu Pohotovost, kde měla vztah s doktorem Doughem Rossem (George Clooney). Za tuto roli dostala cenu Emmy – jako jediná ze stálého hereckého obsazení. V Pohotovosti hrála prvních šest sezon, potom se začala více věnovat filmové kariéře. Vrátila se ale v úplně poslední epizodě natočené roku 2009. Julianna se narodila roku 1966 ve Spring Valley poblíž New Yorku židovským rodičům, kteří mají kořeny v Rakousku, Rumunsku a Maďarsku. Matka byla učitelkou baletu, otec skládal znělky reklam.


dobrá manželkaNež nastoupila na střední, žila několik let s rodinou v Paříži a Anglii. Na vysoké v sobě objevila vášeň pro herectví, ale než dostala první filmovou roli v Nemilosrdné spravedlnosti, musela se živit i jako číšnice. Když v roce 1994 přišel úspěch v Pohotovosti, měla už za sebou pár epizodních úloh. Po roce 2000 si zahrála Morganu ve filmu Mlhy Avalonu, který se točil i v České republice. Objevila se v hororu Loď duchů, s Piercem Brosnanem v Evelyn, v Hadech v letadle nebo v seriálu Zákon podle Canteburyové. V roce 2007 otěhotněla, ve 41 letech porodila syna Kierana Lindsaye a vzala si jeho otce právníka Keitha Lieberthala. Seriál Dobrá manželka pro ni znamená druhý vrchol kariéry – a četná herecká ocenění to jen potvrzují.


Christine Baranskiová


Dcera polských rodičů Christine Baranskiová pochází z Buffala a vystudovala prestižní konzervatoř Juilliard. Po dokončení studií začala hrát v divadle. Zlomovým okamžikem bylo její obsazení do broadwayského komediálního hitu Toma Stopparda The Real Thing v režii Mikea Nicholse, za který získala ceny Tony a Drama Desk. Následovalo mnoho dalších kvalitních her a pustila se také do televizních rolí.


Za své výkony v úspěšném komediálním seriálu Cybill získala Baranskiová tři nominace a jednu cenu Emmy, American Comedy Award, cenu SAG a dvě nominace na Zlatý glóbus. Za epizodní role v seriálech Frasier a Teorie velkého třesku (tam si zahrála Leonardovu matku) dostala pátou a šestou nominaci na Emmy. Divákům je asi nejpovědomější z filmových rolí, hlavně z muzikálového trháku Mamma Mia!, z Chicaga, Ptačí klece nebo Trháku pana Bowfingera. Je vdaná za herce Matthewa Cowlese a má dvě dcery.


Josh Charles


Joshua Aaron Charles se narodil 15. 9. 1971 v Baltimoru reklamnímu agentovi a novinářce Baltimore Sunové. Kariéru začal už v devíti letech v takzvané „komedii na stojáka“. Jeho filmovým debutem byl v roce 1988 film Hairspray, v dalším roce si zahrál v úspěšné Společnosti mrtvých básníků. Následovaly role ve  filmech Neříkejte mamince, že pečovatelka zemřela, Švédská trojka nebo S.W.A.T. – jednotka rychlého nasazení. V televizi si zahrál v seriálu V odborné péči, a hlavně v Dobré manželce. Josh hraje na kytaru a je velkým obdivovatelem Felliniho. Má rád baseball a americký fotbal.


Archie Panjabiová


dobrá manželkaNarodila se roku 1972 v Londýně jako Archana Kaur Punjabiová v rodině pocházející z Pákistánu. Část dětství strávila v Bombaji. Vystudovala Brunel University a roku 1999 debutovala ve filmu Východ je východ a objevila se v komedii Blafuj jako Beckham. První americkou roli získala v oscarovém filmu Nepohodlný, kde si zahrála anglickou diplomatku. Následovaly filmy Dobrý ročník s Russelem Crowem, Síla srdce s Angelinou Jolieovou a anglický seriál Život na Marsu. Loni získala cenu Emmy za nejlepší herečku ve vedlejší roli v seriálu Dobrá manželka. Archie se ve 25 letech vdala za Rajeshe Nihalaniho.


Chris Noth


Chris Noth pochází z Wisconsinu, ale značnou část dětství strávil s rodiči v Evropě. Žili ve Španělsku, Jugoslávii a Velké Británii, protože jeho matka byla zpravodajkou CBS. Chris vystudoval univerzitu v Yale, obor dramatická umění, a už tam hrál v 25 divadelních hrách. Po škole se pracovně zapojil v rámci Amerického shakespearovského festivalu, působil v některých divadelních klubech v New Yorku, Seattlu i v Los Angeles. Jeho nejznámější postavě pana Božského v seriálu Sex ve městě předcházela role detektiva Mikea Logana v úspěšném Právu a pořádku.


Jinak jsme ho mohli vidět ve filmech Tvrdí chlapi, Chci tě poznat, Trosečník, Bouchači a bouchačky a samozřejmě v obou filmových dílech Sexu ve městě. Vlastní hudební klub The Cutting Room v New Yorku, v němž se poznal s Tarou Lynn Wilsonovou, se kterou má syna Oriona Christophera.


První řada seriálu Dobrá manželka odstartuje premiérově už ve čtvrtek 9. června
ve 20.40 na Prima LOVE


Zdroj: Prima Love


Vendi V.
ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Dobrá manželka - postavy a herci seriálu:

Dobrá manželka - postavy a herci seriálu
Dobrá manželka - postavy a herci seriálu
Dobrá manželka - postavy a herci seriálu
Dobrá manželka - postavy a herci seriálu
 
Čtěte také



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !