Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 19.04. 2024
Dnes má svátek Rostislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Dobrá manželka - postavy a herci seriálu

8. 06. 2011 | Dobrá manželka

Dramatický seriál z právnického prostředí Dobrá manželka mapuje osudy Alicie Florrickové (Julianna Marguliesová, Pohotovost), manželky vlivného státního návladního (pan Božský ze Sexu ve městě), obviněného v silně medializovaném skandálu z braní úplatků a sexu s prostitutkami.


Postavy seriálu


Alicia Florricková (Julianna Marguliesová)


Alicia Florricková (Julianna Marguliesová) byla vždy dokonalá dívka, která se stala vzornou manželkou a matkou dvou dětí. Manželovi byla oddaná a nikdy se ho nesnažila zastínit. Když ale skončil ve vězení po velkém skandálu, musí čelit veřejné ostudě a postarat se o rodinu. Po třinácti letech se vrací do pracovního procesu a rozhodně to nemá lehké. Své místo v právnické firmě si musí vybojovat a začít ode dna. Má zkušenosti ze života ve vyšší společnosti a ví, že když potřebujete pravdivé a obsažné informace, je lepší zajít za sekretářkou než za ředitelem. Manželovým lžím věřila tolik let, že je teď ve střehu a učí se rozpoznávat, když někdo nemluví pravdu. Není ale žádná superprávnička, někdy případy prohraje nebo udělá chybu. Dokáže ale cítit s klienty, protože ví, jak je těžké, když vás okolí odsoudí.


Will Gardner (Josh Charles)


dobrá manželkaBývalý přítel a spolužák Alicie z univerzity Will Gardner jí sehnal místo v právnické firmě Stern, Lockhart & Gardner, v níž je partnerem. Brání ji před ostatními zaměstnanci a Dianou, kteří nevěří v její schopnosti. Zajímá ho, jak se Alicia s novou situací vyrovná, a pořád to mezi nimi jiskří. Je jedním z padesáti nejpřitažlivějších chicagských svobodných mládenců a zdá se, že je pro něj život peříčko.


Diane Lockhartová (Christine Baranski)


Rázná feministka a partnerka firmy, která podporuje ostatní právničky. Je velmi liberální a má vyhraněné názory. Například nesnáší zbraně a násilí. V životě obětovala mnohé, aby se dostala na vrchol, a Alicii vyčítá, že se kvůli rodině vzdala kariéry.


Kalinda Sharmaová (Archie Panjabi)


Indická kráska a soukromá vyšetřovatelka právnické firmy předtím dva roky pracovala pro Petera, Aliciina chotě. Pak ji vyhodil. S Alicií se časem spřátelí, jejich vztah však naruší odhalení, že měla s Peterem aféru. Kalinda pohlíží na život s vypjatým cynismem a má sexuální pletky s oběma pohlavími. Často hraje důležitou roli v Aliciiných případech, občas se ale nechová příliš eticky.


Peter Florrick (Chris Noth)


Peter Florrick (Chris Noth), mocný státní návladní v Cook County, byl obviněný ze zneužití úřadu, tunelování veřejných fondů a sexu s prostitutkami. I když skončil ve vězení, má pocit, že je skandál jen drobnou překážkou na jeho cestě k vrcholu. Není těžké si ho oblíbit, ale člověk se před ním musí mít na pozoru. Kdekdo se diví, proč se s ním Alicia nerozvede. Jeho motivy mohou být všelijaké, ale jeho láska k dětem je nezpochybnitelná.


Herci


J
ulianna Marguliesová


Julianna Marguliesová se proslavila jako sestra Carol Hathawayová v seriálu Pohotovost, kde měla vztah s doktorem Doughem Rossem (George Clooney). Za tuto roli dostala cenu Emmy – jako jediná ze stálého hereckého obsazení. V Pohotovosti hrála prvních šest sezon, potom se začala více věnovat filmové kariéře. Vrátila se ale v úplně poslední epizodě natočené roku 2009. Julianna se narodila roku 1966 ve Spring Valley poblíž New Yorku židovským rodičům, kteří mají kořeny v Rakousku, Rumunsku a Maďarsku. Matka byla učitelkou baletu, otec skládal znělky reklam.


dobrá manželkaNež nastoupila na střední, žila několik let s rodinou v Paříži a Anglii. Na vysoké v sobě objevila vášeň pro herectví, ale než dostala první filmovou roli v Nemilosrdné spravedlnosti, musela se živit i jako číšnice. Když v roce 1994 přišel úspěch v Pohotovosti, měla už za sebou pár epizodních úloh. Po roce 2000 si zahrála Morganu ve filmu Mlhy Avalonu, který se točil i v České republice. Objevila se v hororu Loď duchů, s Piercem Brosnanem v Evelyn, v Hadech v letadle nebo v seriálu Zákon podle Canteburyové. V roce 2007 otěhotněla, ve 41 letech porodila syna Kierana Lindsaye a vzala si jeho otce právníka Keitha Lieberthala. Seriál Dobrá manželka pro ni znamená druhý vrchol kariéry – a četná herecká ocenění to jen potvrzují.


Christine Baranskiová


Dcera polských rodičů Christine Baranskiová pochází z Buffala a vystudovala prestižní konzervatoř Juilliard. Po dokončení studií začala hrát v divadle. Zlomovým okamžikem bylo její obsazení do broadwayského komediálního hitu Toma Stopparda The Real Thing v režii Mikea Nicholse, za který získala ceny Tony a Drama Desk. Následovalo mnoho dalších kvalitních her a pustila se také do televizních rolí.


Za své výkony v úspěšném komediálním seriálu Cybill získala Baranskiová tři nominace a jednu cenu Emmy, American Comedy Award, cenu SAG a dvě nominace na Zlatý glóbus. Za epizodní role v seriálech Frasier a Teorie velkého třesku (tam si zahrála Leonardovu matku) dostala pátou a šestou nominaci na Emmy. Divákům je asi nejpovědomější z filmových rolí, hlavně z muzikálového trháku Mamma Mia!, z Chicaga, Ptačí klece nebo Trháku pana Bowfingera. Je vdaná za herce Matthewa Cowlese a má dvě dcery.


Josh Charles


Joshua Aaron Charles se narodil 15. 9. 1971 v Baltimoru reklamnímu agentovi a novinářce Baltimore Sunové. Kariéru začal už v devíti letech v takzvané „komedii na stojáka“. Jeho filmovým debutem byl v roce 1988 film Hairspray, v dalším roce si zahrál v úspěšné Společnosti mrtvých básníků. Následovaly role ve  filmech Neříkejte mamince, že pečovatelka zemřela, Švédská trojka nebo S.W.A.T. – jednotka rychlého nasazení. V televizi si zahrál v seriálu V odborné péči, a hlavně v Dobré manželce. Josh hraje na kytaru a je velkým obdivovatelem Felliniho. Má rád baseball a americký fotbal.


Archie Panjabiová


dobrá manželkaNarodila se roku 1972 v Londýně jako Archana Kaur Punjabiová v rodině pocházející z Pákistánu. Část dětství strávila v Bombaji. Vystudovala Brunel University a roku 1999 debutovala ve filmu Východ je východ a objevila se v komedii Blafuj jako Beckham. První americkou roli získala v oscarovém filmu Nepohodlný, kde si zahrála anglickou diplomatku. Následovaly filmy Dobrý ročník s Russelem Crowem, Síla srdce s Angelinou Jolieovou a anglický seriál Život na Marsu. Loni získala cenu Emmy za nejlepší herečku ve vedlejší roli v seriálu Dobrá manželka. Archie se ve 25 letech vdala za Rajeshe Nihalaniho.


Chris Noth


Chris Noth pochází z Wisconsinu, ale značnou část dětství strávil s rodiči v Evropě. Žili ve Španělsku, Jugoslávii a Velké Británii, protože jeho matka byla zpravodajkou CBS. Chris vystudoval univerzitu v Yale, obor dramatická umění, a už tam hrál v 25 divadelních hrách. Po škole se pracovně zapojil v rámci Amerického shakespearovského festivalu, působil v některých divadelních klubech v New Yorku, Seattlu i v Los Angeles. Jeho nejznámější postavě pana Božského v seriálu Sex ve městě předcházela role detektiva Mikea Logana v úspěšném Právu a pořádku.


Jinak jsme ho mohli vidět ve filmech Tvrdí chlapi, Chci tě poznat, Trosečník, Bouchači a bouchačky a samozřejmě v obou filmových dílech Sexu ve městě. Vlastní hudební klub The Cutting Room v New Yorku, v němž se poznal s Tarou Lynn Wilsonovou, se kterou má syna Oriona Christophera.


První řada seriálu Dobrá manželka odstartuje premiérově už ve čtvrtek 9. června
ve 20.40 na Prima LOVE


Zdroj: Prima Love


Vendi V.
ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Dobrá manželka - postavy a herci seriálu:

Dobrá manželka - postavy a herci seriálu
Dobrá manželka - postavy a herci seriálu
Dobrá manželka - postavy a herci seriálu
Dobrá manželka - postavy a herci seriálu
 
Čtěte také


Pouze přihlášení mohou vkládat komentáře. Přihlásit se.

Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles