Nejlepší velikonoční beránek?Nejlepší velikonoční beránek? MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Jak vyfouknout velikonoční vajíčkoJak vyfouknout velikonoční vajíčko Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Velikonoční nadílka
Soutěžte s námi o 350 skvělých výher
do konce zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 29.03. 2024
Dnes má svátek Taťána
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Ženské hrdinky seriálu Cesty domů

12. 02. 2014 | Cesty domů
Každá řada seriálu Cesty domů měla svou zásadní ženskou hrdinku. Vesměs šlo o ženy krásné a vnitřně silné, které se nebály poprat s nejrůznějšími problémy. Některé z nich diváci seriálu milovali, jiné nenáviděli. Ale dramatické osudy všech napjatě sledovali.

1.řada – Soňa Mašková – Pavla Vitázková


Matka dvou malých synů a dcera svého rázného otce, která se potatila nejen, co se týče profese. Diváci se s ní seznámili ve chvíli, kdy odešla od svého muže – policejního kapitána bojujícího se závislostí na alkoholu (Miroslav Etzler) – a vrátila se ke své školní lásce (Jan Dolanský). Vztah plný vášní a emocí s mužem, který si myslel, že si za peníze koupí celý svět, ji ale nakonec stál život. Zahynula při autonehodě, kterou měla právě se svým milencem. 

2. řada – Tereza Sluková - Kristýna Leichtová


Ženské hrdinky seriálu Cesty domůMladá ambiciózní policistka s hodností poručíka se stala novou posilou seriálové hradišťské kriminálky. Byla rázná, sebevědomá, věděla přesně, co chce a šla si přímo za svým cílem. Rozpor a zároveň slabinu představovali v jejím životě její nejbližší. Přítel (Martin Písařík) byl úplatný policajt, ale bratr s otcem (Rostislav Novák ml. a st.) zlodějíčci, kteří byli neustále minimálně jednou nohou ve vězení. A ona na této tenké hranici neustále balancovala.

3. řada – Bára Vítková – Tereza Kostková


Žena, které se všechno rozpadlo na prach. Její rodiče tragicky zahynuli, ona se musela starat o svou mladší sestru. Naletěla floutkovi, který opustil ji i jejich dceru a nechal jí spoustu dluhů, takže zkrachovala její restaurace, kterou vedla, a přišla i o dům, v němž vyrůstala. Bára se z toho zhroutila, ale dokázala se opět postavit na vlastní nohy. Našla si nového muže a s ním vybudovala novou rodinu.

4. řada – Ivana Pánková – Linda Rybová


Státní zástupkyně, kterou od první chvíle diváci nenáviděli. Studená, manipulativní žena, která nedokázala projevit lásku ke svému synovi (Martin Kraus), čímž se na něm doživotně podepsala. Svým příchodem do Hradiště spustila lavinu tragických událostí, které několika lidem změnily život. Málem zničila vztah svému bývalému milenci (Honza – Miroslav Etzler), na něhož se nezdravě upnula. Co ale zasela, také sklidila. Nakonec skončila mrtvá rukou právě svého syna.

5. řada – Helena Šeborová – Kateřina Brožová


Ředitelka nadace a dlouholetá partnerka významného podnikatele (Petr Štěpánek). Úspěšná a sebevědomá žena, která se uměla pohybovat ve společnosti, bývalá modelka. Prostřednictvím své nadace pomáhala druhým lidem, obzvlášť dětem, které sama neměla. Se svým partnerem měla krásný vztah, dokud nepotkala jiného vlivného muže (Jan Dolanský). Její románek s ním způsobil řadu tragédií a zemřelo kvůli němu několik lidí.

6. řada – Valerie Černá – Lenka Vlasáková


Lékařka – onkoložka plná soucitu a empatie. V práci ze sebe dokáže vydat maximum a je uznávanou odbornicí. V osobním životě se ale ze záhadných důvodů měnila v puťku naprosto bez sebevědomí. Léta trpěla psychické týrání svého psychopatického muže  - policejního kapitána (Filip Blažek). Bohužel má evidentní sklon vybírat si samé nesprávné partnery. Jejím dalším milencem byl také psychicky velmi labilní, tentokrát kolega lékař (Martin Kraus). Valerie je nešťastná z toho, že nemůže mít děti. Podaří se jí konečně najít štěstí vedle komplikovaného a cynického státního zástupce Hynka (Roman Zach)?

7. řada – Simona Kenigrová – Veronika Freimanová


Soudkyně a hlava velkého rodinného klanu seriálu Cesty domů.  Nebojí se rozhodovat a řešit náročné kauzy, nedokáže ale srovnat své vlastní i vyženěné děti, aby se mezi sebou neštěkaly. V její minulosti je jedna velká bolest – vyrůstala jako adoptované dítě a teprve v dospělosti zjistila zásadní detaily týkající se života a smrti jejích biologických rodičů. Nejspokojenější je, když má plný dům lidí - svých nejbližších.  Za svou rodinu se bije jako lvice, někdy i proti její vůli. Přesto, že žije hodně pro druhé, umí si i ona sama užívat života. A momentálně se kolem ní pohybují dva osudoví muži.

8.řada – Ema Semerádová – Andrea Kerestešová


Dívka, která měla v dětství všechno, přesto pořád nebyla spokojená. A když se její rodiče rozvedli, začala být samý průšvih. Její otec – soudce Semerád - ji vyškrtl ze svého života, ale Ema se objevila v Hradišti a hned se dostala do dalšího maléru, když přepadla benzínku a postřelila policajta. Jenže Ema už není sama, má dcerku Rozárku, za niž nese zodpovědnost. Načas ji nechá na hlídání u kamaráda Sváti a zmizí za hranice. Jednak tam má kšeft, jednak potřebuje, aby se situace uklidnila. Jde po ní totiž jak policie, tak Záviš, mafián, jemuž patří vykradená pumpa. Emě se ale po Rozárce stýská a vrátí se i přesto, že jí hrozí buď vězení, nebo ještě něco horšího od Záviše. Jak to s ní dopadne?

Máte v seriálu Cesty domů i vy svou ženskou hrdinku?

Zdroj, foto: Prima
Vendula Vrablová


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Ženské hrdinky seriálu Cesty domů:

Ženské hrdinky seriálu Cesty domů
Ženské hrdinky seriálu Cesty domů
Ženské hrdinky seriálu Cesty domů
Ženské hrdinky seriálu Cesty domů
Ženské hrdinky seriálu Cesty domů
Ženské hrdinky seriálu Cesty domů
Ženské hrdinky seriálu Cesty domů
Ženské hrdinky seriálu Cesty domů
 
Čtěte také



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !