Nejlepší velikonoční beránek?Nejlepší velikonoční beránek? MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Jak vyfouknout velikonoční vajíčkoJak vyfouknout velikonoční vajíčko Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Velikonoční nadílka
Soutěžte s námi o 350 skvělých výher
do konce zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 28.03. 2024
Dnes má svátek Soňa
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Na co se můžete těšit v seriálu Cesty domů?

14. 08. 2011 | Cesty domů

Bára, Sylva a Dorotka Vítkovy


Do Hradiště se po dlouhodobé léčbě vrací Bára Vítková. Z dětského domova si vyzvedne nejdřív svou dceru Dorotku, a pak sestru Sylvu, o kterou od smrti rodičů pečuje. Dorotce je 7 let a chodí do druhé třídy s Jonášem Maškem. Její otec se před lety ztratil jako pára nad hrncem. Dorotka je hodné, bezproblémové dítě. Zato s Bářinou sestrou Sylvou je kříž. Je o 15 let mladší než Bára a za půl roku jí bude 18.

Ještě by unesla fakt, že starší sestra za ni nese zodpovědnost, a proto ji Sylva musí poslouchat. Celkem to jde, Bára je v úloze matky tolerantní a chápavá. Sylva jí však nemůže zapomenout, že kdysi zavinila nehodu, při které si Sylva ošklivě poranila záda. Dodnes na nich má jizvy, které jsou tak velké, jak velké je kdo vidí.

A Sylva má oči otevřené hodně doširoka. Ze svých zad má mindrák, který výrazně určuje její složitou povahu. Zdá se jí, že si na ni osud zasednul a že Bára je jeho drábem. Bářin záměr provozovat luxusní restauraci skončil ztrátou zděděného majetku – výstavní vily včetně piana, na které talentovaná Sylva s chutí cvičila a jehož ztrátu těžce nese.

Bára po úplném vyčerpání organismu strávila deset měsíců na klinice, holky v péči zajištěné státem.  

Bára – Honza Mašek – Sylva


Bára se znovu snaží postavit na nohy. Musí uživit svou „rodinu“, a tak je ochotná vzít jakoukoliv práci. Nakonec skončí jako služebná a trochu i pečovatelka u Hamzíkových. Zatímco Romanovi vrátí chuť do života a přiměje ho k aktivnímu přístupu k rehabilitaci, se svou sestrou stále válčí. Sylva Báře vyčítá, že kvůli ní nemůže cvičit na piano a nemá na učitele, že žijí v chudě zařízeném malém bytě, že jsou socky.

Bára to nemá jednoduché, ale pochopení nalezne u Honzy Maška, vdovce, který se po smrti Soni potýká s Ivanovým problémovým chováním. V jednu chvíli se jim zdá, že oba mají svých problémů dost na to, aby vstupovali do vztahu. Citu se však nedá poručit a vzájemné sympatie nelze utišit. Jenže je tu Sylva.

Také ona najde u Honzy vlídné slovo a jeho kamarádské vystupování si vykládá jako projev hlubšího citu. Netuší však, jak hluboce se mýlí. Neví, že tento trojúhelník má jen dva ostré úhly. O to vyhrocenější bude její konflikt se sestrou…

Roman a Karolína Hamzíkovi – Bára Vítková


Roman nemůže chodit, je na vozíčku a jeho život ztratil smysl. Leží, hledí do prázdna a myslí na Soňu, kterou zabil. Teprve příchod Báry Vítkové ho vytrhne z letargie. Karolína Báru dusí, jak může. Bára její tlak vydrží a najde i zastání u Romana. Postupem času ke Karolíně nachází cestu a pomáhá jí dostat se z osamění a závislosti na prášcích. Jenže když se Bára od Honzy dozví o Hamzíkově minulosti, nemá už chuť pro něj dál pracovat…

Ríša Bernát – Kači Průchová


Kači čeká dítě a Ríša dělá maximum, aby jí zajistil veškerý komfort. Chce být s rodinou a pracovní ambice jsou mu cizí. Žádá Petra Kosíka, aby se s ním podělil o ordinaci. Nakonec se k Rudolfově velké radosti vrací na kardio. A protože je zase o něco zkušenější a vyzrálejší, kritické situace už ho tak nerozhodí. Až na jednu, v níž Ríša s ohledem na Kači zaujme hodně kontroverzní postoj. Všichni kolegové v nemocnici na něj hledí skrz prsty a ani Rudolf Ríšu nešetří.

Tomáš a Josef Hlaváčkovi


Rudolf i Petr hned zkraje příběhu sdělí státnímu zástupci Hlaváčkovi, že jeho stav se zhoršil a zbývá mu maximálně půl roku života. Hlaváček začíná litovat, že nemá rodinu. Snaží se sblížit se svým synem Tomášem, kterého dlouhé roky „neznal“. I Tomáš, jakkoliv otce dosud nesnášel, k němu po malých krůčcích hledá cestu. Když se po kolapsu ukáže, že Hlaváčkovi zbývá už jen měsíc života, Hlaváček sebere zbytky energie. Místo, aby ji věnoval Tomášovi a aby si před smrtí dopřál klidu, snaží se dokončit svou práci. Znovu se obuje do Martinova případu. Pomůže Martinovi, nebo ho pošle za mříže?

Tereza a Kryštof Slukovi


Kryštof Sluka je právě propuštěn z vězení. Před čtyřmi lety ho osobně zatkla jeho sestra Tereza, protože Kryštof se svým kumpánem přepadl bezpečnostní agenturu. Rodina Slukových Terezu vyobcovala, zanevřela na ni, což Terezu velmi trápí. Rodina je rodina, i když zrovna Slukovi nejsou „výkladní skříní“ sousedního města. Kryštof je při shledání s Terezou milý, nic jí nevyčítá. Slíbí, že bude sekat dobrotu, a snaží se rodinu s Terezou usmířit. Tereza je šťastná, sblíží se opět se svou matkou a začne se věnovat malému bráchovi. Jen její otec je stále odtažitý. Netrvá to dlouho a Tereza nabude podezření, že Kryštof už zase v něčem jede. Podruhé ve svém životě začíná řešit konflikt profesní cti a citu.
    

Lenka Sluková – Šimon Kosík – Vendy Bernátová


Kryštofova žena Lenka tuší, že z Kryštofa se ve vězení žádný beránek nestal. Kryštof Lenku pořád miluje, ale ona jeho už ne. Pak se na školním srazu po letech setká se svou první láskou Šimonem Kosíkem. Stará láska nerezaví. Ale jak jde čas, Lenka si uvědomuje, že i Kryštof měl své kouzlo. Zatímco Šimon začíná litovat, že nejspíš přišel o svou pravou lásku...

A mnoho dalších příběhů…    



Zdroj: Prima

Gabriela Straková
ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Na co se můžete těšit v seriálu Cesty domů?:

Na co se můžete těšit v seriálu Cesty domů?
Na co se můžete těšit v seriálu Cesty domů?
 
Čtěte také



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !

Mašle